Startpunt
Eerste stop: palmkool
Seizoen: september t/m februari
Tweede stop: langoustine
Seizoen: mei t/m oktober
Extra stop: groene kruiden
Seizoen: mei t/m september
ROUTE01ROUTE01ROUTE01 ROUTE01
ROUTE01ROUTE01ROUTE01 ROUTE01
ROUTE01ROUTE01ROUTE01ROUTE01
ROUTE01ROUTE01ROUTE01ROUTE01
Route01 Via palmkool en langoustine
TOTALE LENGTE VAN DE ROUTE: 123 KM
RIJTIJD: 3 uur en 20 minuten
Route 01

Heerlijke Hoofdstad

Ontdek de omgeving rondom Amsterdam en ga op pad voor de beste ingrediënten van dit waterrijke landschap. Tweesterrenchef Bas van Kranen van restaurant Flore in Amsterdam wijst je de weg naar uitgestrekte stadstuinen vol groenten en een winkel met schatten uit de Noordzee. Verse palmkool en langoustine spelen een belangrijke rol in de fantastische recepten die Bas deelt. En er is meer te beleven op deze route: rijd over dijken, toer langs molens en passeer roeiers op de oudste aangelegde roeibaan ter wereld.

Startpunt
Eerste stop: spelt
Seizoen: het hele jaar door
Tweede stop: kaviaar
Seizoen: het hele jaar door
Extra stop: (verse, zachte) geitenkaas
Seizoen: het hele jaar door
ROUTE03ROUTE03ROUTE03 ROUTE03
ROUTE03ROUTE03ROUTE03 ROUTE03
ROUTE03ROUTE03ROUTE03ROUTE03
ROUTE03ROUTE03ROUTE03ROUTE03
Route03 Naar spelt en kaviaar
TOTALE LENGTE VAN DE ROUTE: 145 KM
RIJTIJD: 3 uur en 10 minuten
Route 01

Gelderse Geneugten

Rijd door het Gelderse landschap, draai dijken op met vloeiende bochten en geniet van het uitzicht over de Nederrijn en haar uiterwaarden. Waar de beste boeren in deze streek te vinden zijn, weet de geboren en getogen Achterhoeker Bjorn Massop van restaurant Lokaal in Doetinchem. Deze ondernemende chef-kok met groene Michelinster deelt bijzondere adressen voor lokale spelt en kaviaar. Hij geeft voor beide ingrediënten een heerlijk recept. Steek het kanaal over met de pont, koers door heuvelachtige bossen bij de Duitse grens en bewonder het coulisselandschap.

Startpunt
Eerste stop: wortel
Seizoen: het hele jaar door
Tweede stop: snoekbaars
Seizoen: juni t/m maart
Extra stop: koolrabi
Seizoen: mei t/m oktober
ROUTE05ROUTE05ROUTE05 ROUTE05
ROUTE05ROUTE05ROUTE05 ROUTE05
ROUTE05ROUTE05ROUTE05ROUTE05
ROUTE05ROUTE05ROUTE05ROUTE05
Route05 Van wortel naar snoekbaars
TOTALE LENGTE VAN DE ROUTE: 123 KM
RIJTIJD: 3 uur en 15 minuten
Route 01

Magnifiek Midden

Maak je klaar voor een reis door het landelijke en vaak bosrijke centraal Nederland. De twee jonge sterrenchefs Rik Veen en Roy Schipper van restaurant Lutum in Wijk bij Duurstede laten zien hoe je ingenieuze gerechten bereidt met louter producten uit de directe omgeving. Laat je inspireren en rem af om de beste lokale ingrediënten te halen voor de recepten van deze chefs, zoals wortel en snoekbaars. Zoef over dijken en wegen met vloeiende curves, pauzeer bij lommerrijke landgoederen en kastelen, en bewonder een knap staaltje Nederlandse techniek bij de waterwerken.

Startpunt
Eerste stop: blauwe bessen(sap)
Seizoen: half juni t/m half september
Tweede stop: rundvlees (ribeye en mergpijp)
Seizoen: het hele jaar door
Extra stop: ui
Seizoen: het hele jaar door
ROUTE08ROUTE08ROUTE08 ROUTE08
ROUTE08ROUTE08ROUTE08 ROUTE08
ROUTE08ROUTE08ROUTE08ROUTE08
ROUTE08ROUTE08ROUTE08ROUTE08
Route08 Richting blauwe bes en rundvlees
TOTALE LENGTE VAN DE ROUTE: 144 KM
RIJTIJD: 3 uur en 10 minuten
Route 01

Overheerlijk Overijssel

Reis af naar het oosten van Nederland en rijd langs bossen, heidevelden en weilanden waar bijzondere koeien grazen. Chef-kok Stan van Lieshout van restaurant The Lemon Tree in Deventer geeft geweldige recepten met het beste dat de omgeving te bieden heeft, zoals blauwe bessen en rundvlees van Lakenvelder koeien. Toer door een glooiend landschap en stop bij een bessenkwekerij om in te slaan. Perfectioneer je rijstijl op de uitdagende bochten van een voormalig circuit en schakel terug om te genieten van weidse vergezichten, overzichtelijke wegen en idyllische dorpen.

Kookboek downloaden

Vers van de Weg is exclusief beschikbaar voor Porsche rijders. Dit digitale kookboek inspireert je tot het rijden van unieke routes en helpt je bij het bereiden van gerechten op sterrenniveau. Vraag het Vers van de Weg kookboek aan. Klik op onderstaande button en je bent klaar voor een culinaire ontdekkingsreis.

Kookboek downloaden
Kookboek downloaden
Kookboek downloaden